Workshop “Samen werken aan oplossingen”

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”3.11″][et_pb_row _builder_version=”3.11″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”3.0.47″ parallax=”off” parallax_method=”on”][et_pb_text _builder_version=”3.0.74″ background_size=”initial” background_position=”top_left” background_repeat=”repeat”]Workshop ‘Samen werken aan oplossingen”

Vrijdag 12 april organiseerde Accent Mediation een workshop voor overheden over het herkennen, erkennen en oplossen van problemen op het werk. Wat klein begint en vaak dan nog goed is aan te pakken, kan uitgroeien tot een moeilijk oplosbaar conflict. Vergelijk een escalerend probleem met een boom: hoe jonger het gewas des te meer beweging zit er in. Als een probleem nog een jonge loot is is het goed bespreekbaar te maken en op te lossen, terwijl een conflict als een boomstam niet meer op te lossen is.

Hoe herken je in een vroeg stadium een probleem dat je niet moet laten passeren. Wat kan je dan doen zonder dat te zwaar wordt of verkeerd opgevat door je omgeving? We bespraken een aantal casussen, die de deelnemers zelf inbrachten; van collega’s de moeilijk door een deur konden tot frustratie over het niet omgevingsgericht handelen binnen de organisatie.
Het merendeel van problemen kan heel goed met elkaar opgelost worden. Als een probleem te ver is doorgesudderd kan een mediator helpen om het gesprek tussen de partijen weer goed op gang te brengen. Om dan zelf te blijven proberen het probleem op te lossen kan averechts werken. Een mediator is, als buitenstaander, beter in staat om de angel uit het conflict te halen.
De deelnemers kwamen van gemeenten, provincie en rijk. De workshop kreeg door het zo open bespreken van elkaars casussen haast een intervisie-achtig karakter. Ervaringen en tips werden uitgewisseld. Zo leerde iemand van een provincie over de ‘Informele Aanpak’ van een gemeente: in een zo vroeg mogelijk stadium gewoon in gesprek gaan met een bewoner, die een klacht o.i.d. heeft.
Ben je ook geïnteresseerd in het volgen van deze workshop of het organiseren ervan binnen je eigen organisatie?
Bel 06 539 23 416 of schrijf een mail naar info@accentmediation.nl.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]