// Add more external domain here like these if you want Teamconflicten - Accent Mediation in Groningen
06 12845397 [email protected]

Geschillen overbruggen

Geschillen overbruggen

Omgaan met conflicten in teams

 

Brandpreventie: voorkomen is beter dan blussen

In diverse organisaties werken mensen in teamverband. De werknemers oefenen zelfstandig hun taken uit binnen vooraf gestelde kaders, maar hun werk is ook van invloed op het werk van de collega’s binnen de afdeling. Leidinggevenden merken soms dat de zaken niet prettig verlopen, maar kunnen hier niet altijd de vinger achter krijgen. Er ontstaan conflicten met steeds verschillende brandhaarden. In zo’n geval kan inschakeling van een MfN registermediator van Accent Mediation u helpen.
 

Mediation of liever een advies?

De zaak kan vertrouwelijk in de mediation besproken worden. U kunt ons echter ook inschakelen als adviseur. Wij maken dan een analyse van de cultuur en de wijze van communiceren en de samenwerking binnen de afdeling. De mediator of adviseur heeft voldoende afstand om de negatieve patronen te herkennen. Gezamenlijk kan dan gewerkt worden aan een oplossing.

Wij hebben gemerkt dat het bespreekbaar maken in een vertrouwelijke setting uiteindelijk leidt tot een oplossing die door iedereen onderschreven kan worden. De zaken die wij behandeld hebben, laten zien dat afdelingen waar zand in de machine zit, zich op alle niveaus in de organisatie kunnen voordoen: juristenteams, docententeams, team van conciërges of ICT’ers.

In alle gevallen was de weerstand om de zaak te bespreken aanvankelijk groot, evenals de opluchting achteraf. Wij houden regelmatig een groepsmediation. Kijken waar de knelpunten in het team zitten en werken gezamenlijk met u aan de samenwerking.

Accent Mediation geeft trainingen op het gebied van verbindende communicatie. De inhoud van deze trainingen is gestoeld op de theorieën van Marshall Rosenberg.
Judith Bos is een internationaal gecertificeerd trainer in The NON Violent Communication en heeft ervaring in het begeleiden van teams om tot een verbetering van de samenwerking te komen.

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe en via online mediation in heel Nederland.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u eens met ons in gesprek neem dan contact op met Judith Bos via 06-12845397 of u belt Ingrid Munneke via 06-22950034.  Ook kunt u ons een email zenden naar [email protected].

Teamconflicten - Accent Mediation in Groningen
Kunnen wij u helpen?

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek over conflicten in teams of heeft u een vraag?