Scheiden op latere leeftijd

Scheiden op latere leeftijd

Het aantal echtscheidingen onder ouderen is de laatste jaren flink toegenomen. Op dit moment gaat 1 op de 3 koppels boven de 50 jaar uit elkaar. Als er wordt gekeken naar het totaal aantal echtscheidingen bestaat zo’n 6% hiervan uit scheidingen op latere leeftijd. Hiervoor kunnen verschillende redenen aangewezen worden.

Er rust niet langer een uitgesproken taboe op uit elkaar gaan, zelfs de wetgeving heeft scheiden makkelijker gemaakt, vrouwen zijn onafhankelijker en zelfstandiger geworden, er is een nieuwe partner in het spel of de intimiteit is er niet meer. Maar de gevoelens die met een scheiding gepaard gaan, hebben natuurlijk niets met leeftijd te maken.

Scheiden op latere leeftijd is juist vaak, extra zwaar. Er wordt afscheid genomen van een levenslange relatie. Na 25 of misschien zelfs 30 jaar ben je tot in de kleinste details met het leven van de ander verweven geraakt. Je weet wat zijn lievelingskostje is en met welke bloemen je haar gelukkig maakt. En plotseling moet je afscheid nemen van die wederhelft.

Accent Mediation heeft jarenlange ervaring met het begeleiden van familiezaken, onafhankelijk van leeftijd. Van belang blijft echter dat niet uit het oog verloren wordt dat iedere leeftijdscategorie haar eigen karakter heeft.

Er wordt gestreefd naar maatwerk waarbij de wensen en behoeften van partijen leidend zijn. Er is niet alleen oog voor de lange band, na een relatie van zo’n 30 jaar is er immers meer verleden samen dan toekomst, maar er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden na een scheiding. Een scheiding op latere leeftijd is immers niet het einde.

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe, is aangesloten bij de MFam, de Nederlandse Vereniging van familiemediators en is tevens bevoegd te werken in het kader van de gesubsidieerde rechtsbijstand.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u eens met ons in gesprek neem dan contact op met een van onze mediators.
Ook kunt u ons een email zenden. Deze kunt u sturen naar info@accentmediation.nl.

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe en via online mediation in heel Nederland.