06 12845397 [email protected]

Zakelijk arbeidsconflict

Wat te doen bij een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict op de werkvloer kan de werksfeer goed verpesten. Probeert u er met uw werkgever of collega uit te komen en lukt dat niet? Schakel dan een mediator in. Deze kan u helpen bij het vinden van een oplossing.

Wanneer spreek je van een arbeidsconflict?

Op Wikipedia is de volgende betekenis te vinden:

“Een arbeidsconflict is een conflictsituatie tussen een werknemer en werkgever. Van een arbeidsconflict is sprake wanneer tegenstellingen langdurig voortbestaan en niet goed worden opgelost, mensen gefrustreerd raken en zich persoonlijk belemmerd voelen.”

Eén van de partijen, vaak is dit de werknemer, kan vinden dat er een arbeidsconflict is. Ook als de ander, bijvoorbeeld de werkgever of een collega, het niet zo ervaart.

Wat kan de aanleiding zijn?

De volgende arbeidszaken zien wij als mediators regelmatig in onze mediationpraktijk:

Welke stappen kunt u zetten bij een arbeidsconflict?

ArbeidsconflictStap 1
Overleg met uw leidinggevende of werkgever en probeer eerst gezamenlijk tot een oplossing te komen. Laat nieuwe afspraken op papier zetten of vraag om een verslag van het gesprek. Zo voorkomt u onduidelijkheid over de afspraken.

Het conflict kan ook gaan over ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, agressie. U kunt overwegen om dit met de vertrouwenspersoon van uw werk te bespreken.

Stap 2
Schakel mediation in wanneer u er niet uitkomt met uw leidinggevende of werkgever. Accent Mediation is een onafhankelijke partij die u begeleidt bij het vinden van een oplossing. De afspraken die u maakt, leggen wij voor u vast.

Het is ons streven als MfN registermediator om zowel het belang van de individuele werknemer als het belang van de werkgever recht te doen. Wij zoeken met u naar een uitkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Stap 3
Ga naar de kantonrechter wanneer u er zelfs via mediation niet uitkomt. Het kan verstandig zijn om u dan door een advocaat te laten bijstaan.

Waar u zelf op kunt letten

  1. Zorg dat u tijdens het arbeidsconflict uw werk goed uitvoert. Meld u bijvoorbeeld niet ziek als u niet echt ziek bent. Mocht het tot een rechtszaak komen, dan staat u sterker als u zich als een goed werknemer heeft gedragen.
  2. Soms biedt uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aan. Hiermee kan de werkgever uw arbeidscontract beëindigen. Teken dit contract niet meteen, maar laat de inhoud eerst door een jurist controleren.
  3. Als u naar de rechter stapt, dan heeft dit gevolgen voor de werksfeer. Bedenk daarom goed of u deze stap wel wilt zetten. Bespreek de gevolgen van een rechtszaak met uw advocaat, rechtsbijstandverzekering of vakbond.

Kunnen wij u helpen bij uw arbeidsconflict?

Heeft u vragen of wilt u eens met ons in gesprek neem dan contact op met Judith Bos via 06-12845397 of u belt Ingrid Munneke via 06-22950034. 
Ook kunt u ons een email zenden naar [email protected].

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe en via online mediation in heel Nederland. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van arbeidsmediators AOS.