Mediation zakelijk

Wat te doen bij een arbeidsconflict?

Een arbeidsconflict op de werkvloer kan de werksfeer goed verpesten. Probeert u er met uw medewerker, werkgever of collega uit te komen en lukt dat niet? Haal er dan hulp bij die u kan helpen bij het vinden van een oplossing. Hoe vroeger u een probleem onderkent en hulp inschakelt, des te groter is de kans op een duurzaam herstel van verhoudingen.

Veel problemen kunt u binnen eigen kring oplossen, maar ook dan kan een mediator van grote waarde zijn. Bij hardnekkiger problemen zullen de tools van een mediator om tot een goede oplossing te komen onmisbaar zijn.

Het is ons streven om als MfN-registermediator om zowel het belang van de individuele werknemer als het belang van de werkgever recht te doen. Wij zoeken met u naar een uitkomst waar beide partijen zich in kunnen vinden.

Wanneer spreek je van een arbeidsconflict?

Tussen twee of meer personen is een arbeidsconflict wanneer:

  • De werkrelatie langdurig verstoord is
  • Tenminste 1 van de partijen zich door de situatie gefrustreerd en persoonlijk belemmerd voelt. Dus ook als maar 1 partij een conflict ervaart, is er sprake van een conflict
  • Partijen zelf eigenlijk niet meer weten hoe ze het probleem moeten oplossen
  • De situatie een negatieve uitstraling heeft op de omgeving en op het resultaat

Wat kan de aanleiding zijn?

De volgende arbeidszaken zien wij als mediators regelmatig in onze mediationpraktijk:

Wat kunt ú doen bij een arbeidsconflict?

1. Ga in gesprek en informeer uw leidinggevende. Probeer eerst gezamenlijk tot een oplossing te komen. Zet nieuwe afspraken op papier. Zo voorkomt u onduidelijkheid over de afspraken.
Als het conflict gaat over ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, agressie, is het verstandig om dit met de vertrouwenspersoon van uw werk te bespreken.
U kunt voor de inschakeling van een onafhankelijk vertrouwenspersoon ook bij Accent Mediation terecht. Er is al ruim 10 jaar ervaring op dit terrein. Wij leggen u graag uit wat wij voor u hierin kunnen betekenen.

2. Schakel mediation in wanneer u er samen niet uitkomt. Accent Mediation is een onafhankelijke partij die u begeleidt bij het vinden van een oplossing. De afspraken die u maakt, leggen wij voor u vast.

Kunnen wij u helpen bij uw arbeidsconflict?

Heeft u vragen of wilt u eens met ons in gesprek neem dan contact op met een van onze mediators.
Ook kunt u ons een email zenden. Deze kunt u sturen naar info@accentmediation.nl.

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe en via online mediation in heel Nederland.

Contact