Kosten mediation

Afhankelijk van de zaak, zijn drie of vier bijeenkomsten van maximaal twee uur voldoende om tot afspraken te komen. Doorgaans betalen partijen elk de helft van de kosten. Wilt u meer weten, neemt u dan vrijblijvend contact met ons op: 06-12 84 53 97. Desgewenst kan ook tijdens het eerste gesprek samen met u een inschatting worden gemaakt over de uiteindelijke kosten.Wat als uw inkomen niet toereikend is?

Gesubsidieerde mediation

Indien uw inkomen en vermogen onder bepaalde grenzen blijft, is het mogelijk aanspraak te maken op gesubsidieerde mediation. Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen betaalt u de door de Raad voor Rechtsbijstand bepaalde eigen bijdrage. Indien uw fiscaal jaarinkomen minder is dan € 31.100,- (alleenstaande) of €44.000,- voor een (eenouder) gezin dan komt u voor rechtsbijstand in aanmerking. Let op: uw eigen vermogen (grens €36.952,-:2 = 18.476 ) telt ook mee. Het jaar waar de RvR naar kijkt, het peiljaar is 2022. Indien uw inkomen nadien drastisch is gedaald, kunt u verlegging van het peiljaar aanvragen.

Niet alle mediators willen of kunnen meewerken aan gesubsidieerde mediation. Accent Mediation kan en wil dit wel. De mediators werken onder High Trust van de RvR. Kijk voor meer informatie op www.rechtsbijstand.nl

Rechtsbijstandverzekering
Heeft u een rechtsbijstandsverzekering, kijk dan uw polis na. De meeste verzekeringen vergoeden tegenwoordig de kosten van de mediation.

Kunnen wij u helpen?

Heeft u vragen of wilt u eens met ons in gesprek neem dan contact op met een van onze mediators.
Ook kunt u ons een email zenden. Deze kunt u sturen naar info@accentmediation.nl.

Accent Mediation werkt in de regio Groningen, Friesland en Drenthe en via online mediation in heel Nederland.