Uw mediator Arike Tomson

Sinds 2018 ben ik als MfN-registermediator werkzaam, met een focus op mediation in de (semi) publieke sector en in governance. Ik maak daarbij dankbaar gebruik van mijn jarenlange ervaring binnen en met overheden en besturen.

Als co-mediator bij mediations van Judith, Ingrid en Harma verrijk ik mijn kennis en vaardigheden op de andere mediation terreinen.
Jarenlang ben ik werkzaam geweest binnen de overheid, van projectleider tot algemeen directeur/bestuurssecretaris. Ik ken derhalve de publieke sector goed en begrijp ook het spanningsveld tussen de publieke sector en de omgeving waarbinnen gewerkt wordt. Met bestuurlijke vraagstukken heb ik als bestuurder en bestuursadviseur veel ervaring.
Voor mensen die mij kennen was de overstap van leiding geven naar mediation een logische stap: “typisch iets voor jou; ik zie het je zo doen”. Want als leidinggevende heb ik veel te maken gehad met allerhande problemen, die ik benaderde met een open oog en oor voor de mens en de verhoudingen tussen de mensen. Die interesse in de mens en de opgedane kennis en vaardigheden zijn voor mij van grote meerwaarde als mediator.
Ik ben opgeleid als bioloog. Die studie heeft mij geleerd om verbanden te leggen, om zaken altijd in hun omgeving te zien en te zoeken naar de kern van een probleem. Ook van die vaardigheden maak ik dankbaar gebruik bij mediations; zij stellen mij in staat om snel te begrijpen waar het om gaat.
Het geeft mij een grote voldoening om te helpen om samenwerking tot stand te brengen of om vastgelopen relaties of processen weer vlot te trekken. Mijn kracht is luisteren, begrijpen en doorvragen, waarbij ik niet schuw om de vinger op een gevoelige plek te leggen.  

 

 

 

Publicaties van Alina de Roo

Training stressreductie en grenzen stellen

Persoonlijke effectiviteit op het werk en privé Training 16 oktober 2019 De training 'stressreductie en grenzen stellen' is een maatwerktraining om te komen tot een meer ontspannen sfeer op het werk of in de prive-situatie. Ieder mens ervaart in meer of in mindere...

Geen partners meer. Wel samen ouders. Lees hier meer….

Een scheiding, of je nu samenwonend bent of getrouwd, is een ingrijpende gebeurtenis voor het hele gezin. Het is heftig voor de ouders, maar vooral ook voor de kinderen. Hoewel je geen partners meer bent van elkaar, blijf je samen ouders, voor altijd. Om ouderschap...

Reserveer in de agenda!

In oktober is er ook dit jaar weer landelijk aandacht voor mediation in de Week van de Mediation. Wij van Accent Mediation vinden het mooi dat in die week een speciaal aspect van mediation aan de hand van een thema wordt uitvergroot. Reserveer De Week van de Mediation...

Contactgegevens

Accent mediation Groningen, NMI mediator

Infrahuis
Leonard Springerlaan 1
9727 KB Groningen

Judith Bos
06 12845397
Ingrid Munneke
06 22950034
Harma Stevens
06 46618898
Arike Tomson
06 53923416

info@accentmediation.nl

Kunnen wij u helpen?

Wilt u een gratis kennismakingsgesprek voor een … of heeft u een vraag?